HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 april 2018

Waalse Pijl biedt Team LottoNL-Jumbo weinig houvast

Team LottoNL-Jumbo heeft in de Waalse Pijl niet op de eerste rij weten te acteren. Alleen Floris De Tier en Robert Gesink zaten in de finale nog in het uitgedunde peloton. De Tier moest op de voorlaatste klim passen, Gesink tijdens de laatste beklimming van de Muur van Huy. De Varssevelder kwam op de twintigste plek, als best geklasseerde Team LottoNL-Jumbo-renner, over de streep.

De Tier had na zijn zestiende plaats in de Amstel Gold Race op meer gehoopt, maar gaf na afloop aan de punch die hij toen wel had, nu te missen. “De koers werd vooral hard gemaakt in de laatste rondes. Dat zag je aan hoezeer het peloton werd uitgedund. De warmte speelde daarbij ook mee. Ik plafonneerde op de voorlaatste beklimming. Tot die tijd had ik goede benen, maar toen ging bij mij het licht wel uit.”

De warme omstandigheden werden ook door ploegleider Nico Verhoeven aangehaald. “Dat maakte het een speciale editie. Het was sowieso lastig omdat de renners al snel in de Ardennen waren. Dat vervolgens de finale al op zestig kilometer van de streep losbarst, maakte het alleen maar zwaarder.”

Volgens de ploegleider waren zijn renners vandaag niet bij machte een topklassering te noteren. “Robert en Floris zaten lang in de groep achter de koplopers, maar ook zij moesten uiteindelijk passen. We zijn hier met een groep renners waarvan je niet zomaar kunt verwachten dat ze tijdens een klassieker naar het podium rijden. Gesink en Kruijswijk zijn ronderenners. De plek waarop zij nu finishen zegt daarom niets over hun huidige vorm.”

;

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd