HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 26 augustus 2017

Wynants derde in Omloop Mandel-Leie-Schelde

Maarten Wynants heeft na veertien lokale rondes door Meulebeke een derde plaats veroverd in de Omloop Mandel-Leie-Schelde. De 35-jarige Belg van Team LottoNL-Jumbo was onderdeel van een omvangrijke kopgroep. Alleen Iljo Keisse en Huub Duin waren sneller. Wynants heeft in de top tien gezelschap van ploeggenoot Twan Castelijns, die zevende werd. 

De 179,2 kilometer lange koers stond bol van de ontsnappingen. Zo waren niet alleen Castelijns en Wynants voorin te vinden. Ook Amund Grondahl Jansen en Gijs Van Hoecke waren namens Team LottoNL-Jumbo in een kopgroep vertegenwoordigd.

Wynants vond het een chaotische dag. “Er waren constant demarrages. Iedere keer wanneer een ploeg niet bij een ontsnapping zat, werd het gat weer dichtgereden. Uiteindelijk zaten Twan en ik in de laatste ontsnapping. Ook daar werd veel gedemarreerd, waarbij iedereen naar ons keek om het dicht te rijden. Dat gebeurde vlak voor de finish, waardoor het sprinten voor de winst was. Ik zat bij Keisse in het wiel, maar moest van te ver komen. Uiteindelijk is de derde plek het hoogst haalbare geweest.”